Inspiration for your citytrip to NY. We have so much to share.
Guide

Uitgaan in de Mercury Lounge

by Daphne

Hi, you have my name on the guestlist. Zo meldde ik me op een zaterdag in maart bij de Mercury Lounge in de Lower East Side. En ja hoor, ik mocht naar binnen. Het gaat er niet om wie je bent maar wie je kent! En ik kende Jacco Gardner, die daar die avond optrad.

The Mercury Lounge

(foto credits: Mercury Lounge)

De Mercury Lounge is niet echt groot. Bij binnenkomst is het een bar, met kaarsjes verlicht. Maar achter de fluwelen gordijnen die achterin de club hangen is de muziekzaal die ruimte biedt aan zo’n 250 mensen. Het heeft een intieme sfeer. Je bent nooit ver van het podium waar de band staat te spelen. Over het algemeen treden de beginnende bands er op en het wordt omschreven als “one of the better places to catch a live show in the East Village”. Kijk hier naar het programma.

Eten in de buurt van de Mercury Lounge?

Deze buurt wemelt van de leuke plekken. Om er een paar te noemen, binnen een straal van 5 minuten wandelen: Katz’s – de iconische deli (van de beroemde When Harry met Sally scene) en de Meatball Shop (ook geschikt voor vegetarische Newyorkcitytrippers). Ga naar de rooftopbar Mr. Purple – boven het Indigo Hotel – voor een borrel en een waanzinnig uitzicht op de bruggen over de East River, de Empire State en de Freedom Tower.

Add to my wishlist

Did you enjoy reading this post? Share it with your friends