Inspiration for your citytrip to NY. We have so much to share.
Guide

Top of the Rock

by Daphne

Het uitzicht vanaf het Top of the Rock observatiedeck, de Empire State Building of de Freedom Tower is alledrie magnifiek. Als ik een toren moet aanwijzen als “de beste om te bezoeken” zou ik niet kunnen kiezen. Het Empire State Building heeft de naam, Top of the Rock misschien wel het mooiste uitzicht en de Freedom Tower is nieuw en draagt nu al zoveel geschiedenis mee.

View on Empire State from Top of the Rock

Het Top of the Rock observatiedeck ligt op de 70ste verdieping van het Rockefeller Center in hartje Manhattan. Het Rockefeller Center bestaat uit meerdere gebouwen, o.a. het hoofdkantoor van NBC Television Network en de Radio City Music Hall zijn hier gevestigd. Het observatiedeck ligt bovenop de GE building. De rit met de supersnelle lift naar de 70e verdieping is spectaculair. Het dak van de lift is transparant en kijk vooral omhoog de liftschacht in. Eenmaal boven kun je helemaal rondom lopen en genieten van een geweldig uitzicht over Manhattan, de Brooklyn Bridge, Brooklyn, de Hudson en Queens.

View from Top of the Rock on Central Park

Hoewel het Empire State Building de naam heeft vinden veel mensen het uitzicht vanaf Top of the Rock mooier dan het uitzicht vanaf het Empire State Building. Voornamelijk omdat je op het observatiedeck echt midden in Manhattan staat en je vanaf hier een geweldig uitzicht hebt op Central Park (wat je vanaf het Empire State Building niet ziet) en recht op het Empire State Building kijkt.

Ook als je je tickets vooraf online koopt kun je het observatiedeck van Top of the Rock bezoeken wanneer je wilt. Bij het reserveren geef je aan wanneer je denkt te komen. Als je liever op een ander tijdstip of andere dag wilt komen is dat geen probleem. Je hoeft niets te wijzigen, ga naar het Rockefeller Center en laat je voucher zien. Hou er rekening mee dat het in juli en augustus erg druk kan zijn bij de toeristische highlights. Het observatiedeck is al om 08.00 uur in de ochtend open, de laatste lift gaat om 23.00 uur omhoog (tijdens Kerst en Oud en Nieuw kunnen de openingstijden iets afwijken).

Het Top of the Rock observatiedeck ligt op de 50e straat, tussen de 5e en 6e Avenue. Tickets koop je snel en makkelijk hier.

Add to my wishlist

Did you enjoy reading this post? Share it with your friends