Inspiration for your citytrip to NY. We have so much to share.
Shop

Time Warner shopping Center bij Columbus Circle

by Daphne

Columbus Circle is een grote en drukke rotonde vlakbij de 59e straat en Eighth Avenue. Zeg maar vlakbij de zuidwestelijke hoek van Central Park. In het midden van deze rotonde ligt een klein parkje waarin het Christoffel Columbus monument staat, een marmeren standbeeld op een twintig meter hoge granieten zuil. Dit monument is in 1892 als onderdeel van de herdenking van de vierhonderdste verjaardag van de ontdekking van Amerika neergezet. Bijzonder is dat vanaf dit monument alle afstanden in New York City worden gemeten. Columus Circle is een van New York’s belangrijkste verkeersknoopunten en er stoppen hier ook veel bus- en metrolijnen.

View on Columbus Circle

De naam Columbus Circle wordt ook gebruikt om de buurt om de rotonde heen aan te duiden. Als je vanuit Columbus Circle naar het zuiden loopt ga je richting Hell’s Kitchen (ook wel Clinton genoemd) en het theaterdistrict. Loop je richting het noorden dan ben je al snel in de upper west side.

Columbus Circle from Time Warner

Vanuit het winkelcentrum “The Shops at Columbus Circle” kijk je uit over Columbus Circle

Het Time Warner Center, het hoofdkantoor van de Time Warner Group, vind je aan de westkant. Onder andere nieuwszender CNN is in dit pand gevestigd. En achter de grote ramen aan de voorzijde van het pand vind je een een prachtig winkelcentrum dat zich richt op het wat hogere marktsegment. Je treft hier winkels van o.a. J.Crew, Michael Kors, Boss, Armani Exchange, Coach, Sephora, Cole Haan en H&M. In de kelder is een grote Whole Foods gevestigd. Waar wij de laatste keer deze bijzonder geklede dame tegenkwamen, op weg naar een optreden in het Lincoln Center of Performing Arts.

Performer at Whole Foods Columbus Circle

In de buurt van Columbus Circle

Vlakbij Columbus Circle vind je Lincoln Center. HET centrum voor muziek, dans en kunst. Wij deden hier ooit een rondleiding en vonden dat erg leuk. En Newyorkcityripper Daphne ging een keer solo naar Madame Butterly in de Metropolitan Opera. Dat heeft ze niet helemaal uitgezeten maar ze was wel onder de indruk van het hele gebeuren….

Add to my wishlist

Did you enjoy reading this post? Share it with your friends