Inspiration for your citytrip to NY. We have so much to share.
Taste

The Spotted Pig in de Westvillage

by Daphne

Al  ruim 10 jaar een dikke hit, The Spotted Pig midden in de Westvillage. In eerste instantie schrok de Michelin ster me wat af, ik ben niet zo van de culinaire hoogstandjes en hou vooral van lekker en gezellig eten in een ongedwongen setting. Beter kon ik het niet treffen want wat is dit een leuk restaurant!

Oysters at The Spotted Pig

Het interieur is geweldig. Warm, gezellig, ongedwongen en er valt hier zoveel te zien, je komt ogen tekort. De tafeltjes zijn net gedekt en staan vrij dicht op elkaar. Overigens is dat laatste typisch iets voor New York City.

Spotted_Pig interior

The Spotted Pig serveert voornamelijk seizoensgebonden Engelse en Italiaanse gerechten. Allemaal lekker, die ster hebben ze niet voor niets gekregen toch? The Spotted Pig’s “signature dish” is de burger met fijne Franse frietjes en de “5 veg” is een populair gerecht onder vegetariërs. De prijzen zijn hier alleszins redelijk.

Interior at The Spotted Pig

The Spotted Pig inside

Aan reserveren doen ze hier niet. Tijdens de lunch is dat meestal geen probleem maar ’s avonds kan de wachttijd oplopen tot 1,5 uur. Zeker tussen 19.00 en 22.00 uur is het hier spitsuur. Maar met een drankje aan de bar is dat wachten zeker geen straf. Of je geeft je telefoonnummer aan de gastheer met de vraag je te bellen zodra er een tafeltje vrij komt. Zin in een late night supper? De keuken is open tot 02.00 uur in de nacht!

Decorations at The Spotted Pig

The Spotted Pig vind je op 314 West 11th Street (bij Greenwich Street).

The Spotted Pig sign

Meer leuks in de Westvillage?

De Westvillage schuurt tegen het Meatpacking District aan. Een superleuk gebied met o.a. de Highline het Whitney Museum en Chelsea Market. Hier vind je ook 1 van onze meest favoriete hotels, het Jane Hotel.

Add to my wishlist

Did you enjoy reading this post? Share it with your friends