Inspiration for your citytrip to NY. We have so much to share.
Stay

The Jane een favoriet hotel

by Daphne

Op zoek naar een hotel of logeeradres in New York City? Lees hier onze ervaring bij The Jane, wat ons betreft een favoriet hotel.

The_Jane-favoriet_hotel in_NYC

Waar

In de West Village, aan de Hudson op 113 Jane Street. Een heerlijke buurt downtown. Op straat word je begroet door de buurman die zijn hond uitlaat. Op loopafstand van gezellige restaurantjes en je wandelt in 10 minuten naar het Meatpacking District.

De kamer

Wij sliepen hier allebei in onze eigen “standard cabin”. De kamer is erg klein maar ontzettend knus. De cabins worden ook verhuurd met een stapelbed erin maar dat gaat ons te ver, dat wordt echt te klein en te krap. Gelukkig verhuren ze bij The Jane ook 2-persoonskamers. De badkamer en toiletten zijn aan het einde van de gang en in je kamer hangt een badjas en staan je slippertjes klaar voor de tocht naar de badkamer en toiletten. Die bijna ieder uur worden schoongemaakt en doorgaans hartstikke schoon zijn.

The_Jane_compilatie

+

De ligging. Je wandelt vanaf hier naar de leukste restaurants, winkels en buurten. Het vriendelijke en behulpzame personeel. Bij mooi weer kun je gratis gebruik maken van stadsfietsen.

Een kleine (maar knusse) kamer. Je deelt je toilet en badkamer met andere gasten. Het is vrij gehorig.

Wat ons opviel

Geen luxe, wel sfeer. De keren dat wij er logeerden waren we vaak te vinden in Cafe Gitane. Een heel gezellig restaurant, bar, koffietentje dat binnen de hotelmuren van de Jane gevestigd was. Was….want ze zijn er weg. Tegenwoordig zit “Old Rose” er. Vast net zo’n heerlijke plek. Aan het uitzicht op de Hudson zal het niet liggen. Dansen doe je in de Ballroom. Wij dronken er gewoon lekker een biertje….

Ballroom_at_Jane_Hotel

Prijs

Dat hangt af van de periode maar denk aan een bedrag tussen de 80 en 130 dollar per nacht voor een 1-persoonscabin.

Check hier of er nog een kamertje vrij is!

Verder kijken?

Onder guide/stay bespreken we nog een aantal hotels. Het Paper Factory bijvoorbeeld. In Queens en een favoriet hotel van Newyorkcitytripper Daphne. Maar als je echt een goed overzicht wilt hebben van alle beschikbare hotels in New York City klik je hier.

Meer weten?

Bijvoorbeeld wat er allemaal in de buurt van The Jane te doen is? We vertellen er wat over in deze blog. Of stuur een mailtje naar info@newyorkcitytrippers.nl. We helpen je graag met het opstellen van een persoonlijk reisplan.

Add to my wishlist

Did you enjoy reading this post? Share it with your friends