Inspiration for your citytrip to NY. We have so much to share.
Shop

Supermarkten in New York City

by Daphne

Zielsgelukkig kunnen wij worden als wij in de supermarkten de schoonmaakmiddelen van Meyer’s zien. Gewoon omdat het etiket zo mooi is vormgegeven en het geweldig staat op het aanrecht. Oh en natuurlijk ook omdat we dan iedere keer als we het zien terug denken aan New York! Maar we ontdekken er ook altijd echt heerlijke dingen waardoor ons boodschappenlijstje ieder jaar weer langer wordt. De got-to-haves van de laatste bezoeken zijn de blikjes “Cinnamon Sugar” van Szeged (heerlijk op een muesli bol), de gember snoepjes (ginger chews) van “Chimes” en de gezellig gekleurde blikjes thee van Harney & Sons.

Meyers_spullen-supermarkten

In de wat kleinere buurtsupertjes word je veelal door een wat oudere dame met een “hi sweety, how are you today” begroet. Of met darling, dear of sweatheart. Te leuk! En in de D’Agostinos, vlakbij The Jane, stonden wij een keer in hetzelfde rijtje als Julianne Moore! Tja, die heeft ook gewoon spercieboontjes en wc papier nodig…..

lunch uit de Wholefoods supermarkt bij Union Square

De WholeFoods pakt het groter aan. Ga eens naar de vestiging op Union Square. Een aanrader voor een lekkere lekkere lunch-op-een-bankje-in-het-park. Achterin zit een deli waar je broodjes, (fruit)salades, soepen en andere warme gerechten kunt halen. Boven kun je gebruik maken van de toiletten. En als je geen zin hebt om de hele winkel door te struinen is het kijken naar de “check-out-lanes” al een belevenis op zich. Klanten staan verspreid over 6 rijen die zich met een kleur van elkaar onderscheiden. Iedere kleur heeft een aantal kassa’s en boven in de winkel hangen tv’s waar in een vrij rap tempo op wordt aangegeven naar welke kassa in welke rij de next customer zich moet begeven. Briljant! Over lunchen in het park gesproken; bij Bryant Park is ook een WholeFoods.

Supermarkt Whole Foods Union Square

Supermarkt Whole Foods line

Mocht je en route een Trader Joe’s tegenkomen, neem er vooral een kijkje! Althans, als de rij niet te lang is. En laten we de Fairway supermarkten niet vergeten. Die op Red Hook is toch wel mijn favoriet!

Add to my wishlist

Did you enjoy reading this post? Share it with your friends