Inspiration for your citytrip to NY. We have so much to share.
Guide

Strala Yoga met Tara Stiles

by Daphne

Je kunt echt niet om haar heen. Tara Stiles van Strala yoga is de “it-girl” van de yoga-wereld. Met Deepak Chopra als een van haar beste vrienden en haar frisse kijk op yoga word zij alom bejubeld. Ze wordt vaak beschreven als yoga-rebel. Zo rebels vind ik haar eigenlijk niet. Wel heel eigen, cool, knap, benaderbaar en zeer ondernemend. Haar benadering van yoga is alles behalve zweverig maar down-to-earth en ontdaan van poespas. Tijdens haar lessen lacht ze veel en draait rockmuziek als je een pose wat langer aan moet houden.

Sign at Strala Yoga by Tara Stiles

We (nou ja Esther, ik moest mee) wilden graag een les bij haar volgen in haar studio op Broadway. Door een overvolle agenda was dat nog niet zo makkelijk. Uiteindelijk was er nog 1 mogelijkheid voordat we richting NL vlogen en zo stonden we op een vroege dinsdagochtend voor de deur. Les van Tara herself om 08.00 uur in de ochtend, niveau: strong (ieks). En dan te bedenken dat ik nauwelijks yoga-ervaring heb. Maar Stiles reageerde relaxed “we’re just gonna have fun”, no worries! En het was leuk, we hebben zeker genoten.

Qua niveau zou ik niet direct strong aanraden; we zagen toch wel wat huzarenstukjes voorbij komen. Maar what the heck, wij waren een mooie ervaring rijker. Je kunt hier altijd langs komen voor een les, vooraf aanmelden hoeft niet. Een mat huur je voor 2 $ dus ook dat is geen probleem. Ik las op haar site dat ze niet meer dan 70 (!) studenten in een les toelaten dus kom op tijd. Wij hadden overigens geluk, bij ons stonden rond de 20 studenten in de klas. Maar ja, dat was ook wel erg vroeg … als het je wat lijkt zou ik het zeker proberen. Je voelt je hier absoluut op je gemak! Je vindt Strala yoga op 632 Broadway, tussen Houston and Bleeckerstreet. Een kleine 10 minuten lopen van Union Square vandaan.

Tara Stiles heeft ook een aantal boeken uitgebracht. Zo is er haar kookboek vol met gezonde en makkelijke recepten en het aanrekkelijk vormgegeven boek Strala Yoga waarin Tara je op haar eigen persoonlijke, enthousiaste en aanmoedigende manier met veel duidelijke foto’s en heldere instructies door de oefeningen begeleid.

Gratis yoga in New York?

Ga je tussen mei en september naar New York? Misschien kun je mee doen met een gratis yoga les in Bryant Park. Super leuk om eens mee te maken!

Add to my wishlist

Did you enjoy reading this post? Share it with your friends