Inspiration for your citytrip to NY. We have so much to share.
Shop

New York City souvenirs bij Trader Joe’s

by Daphne

Trader Joe’s. Je zal niet zo gauw over deze supermarkt lezen in de reisgidsen. Misschien denk je nu ook wel “wat moet ik in godsnaam doen in een supermarkt tijdens mijn stedentrip naar New York?”. Nou. New York City souvenirs kopen dus.

New York City souvenirs kopen bij Trader Joe's Chelsea

The line starts here

Tip: als je bij binnenkomst al iemand een bord omhoog ziet houden met de tekst “THE LINE STARTS HERE” moet je ook maken dat je weg komt. Want in de file voor de kassa staan is echt zonde van je tijd! Het gebeurde ons toen we naar de Trader Joe’s in Chelsea gingen. Het duurde even voor ik door had hoe lang die rij eigenlijk was. Ik had het namelijk veel te druk met het struinen door de schappen en de paden. De lekkere ontbijtrepen waar ik mee rondwandelde heb ik maar snel weer terug gelegd op weg naar buiten. Waar Esther al op me stond te wachten.

Waarom Trader Joe’s?

Ik ken Trader Joe’s van de bezoeken aan andere steden in Amerika. Vind het een heerlijke winkel. Voor Amerikaanse begrippen een kleine supermarkt met een beperkte selectie. Ze hebben er “hard to find, great tasting food”. Zoals speculaas. Goed om te weten dat je dat gewoon in New York kunt kopen…..Speculoos hebben ze er overigens ook. Met pindakaas smaak….misschien toch de volgende keer een potje van meenemen. Anyway, de voornaamste reden van mijn bezoek was het scoren van een paar Trader Joe’s boodschappentassen. Voor $ 0.99 heb je daarmee hele leuke New York City souvenirs. Cadeautjes om weg te geven (of te houden).

New York City souvenirs tip tassen van Trader Joe's

New York on a budget

Meestal kun je er ook van alles en nog wat proeven. Handig als je New York on a budget doet. Ik heb zelfs gehoord dat je een Trader Joe’s medewerker kunt vragen om een verpakking open te maken als je dat wilt proeven. Maar dat weet ik nog zo net niet hoor. Althans, in New York lijkt me dat onwaarschijnlijk.

Als je haast hebt is een bezoek aan Trader Joe’s niet aan te raden. Check voordat je er gaat shoppen even hoe lang de rij is. De tweede keer dat ik er was viel het best mee. Ahum. Zie de foto hierboven. Maar het was het wachten waard. Ik ging naar buiten met een paar coole tassen, heerlijke organische granola repen, een schattig blikje met snoepjes en had een superleuk gesprek gehad met de vrouw die naast me stond en wekelijks met deze file voor de kassa te maken had.

In de rij voor New York City souvenirs bij Trader Joe's

Er zijn momenteel 5 Trader Joe’s op Manhattan en 1 (bijna 2) in Brooklyn. Kijk hier of er 1 in jouw buurtje is.

Meer New York City souvenirs adresjes?

Er zijn nog meer supermarkten die leuke tassen verkopen. Whole Foods bijvoorbeeld. Bij Century 21 vind ik ook altijd wel leuke kleinigheidjes om weg te geven. Er is een hele sectie voor toeristen maar vlakbij de kassa’s hebben ze meestal ook het e.e.a. staan. Als je van struinen houdt moet je echt even naar Jack’s NYC. Een dollarstore. De laatste keer dat ik hier was kocht ik – voor weinig -een superhandige USB oplaadstekker (met amerikaanse “plug”) en onwijs lekkere “Baked in Brooklyn” pretzels. Laat ik vooral ook Canalstreet niet vergeten. En The Market NYC.

Have a good one!

 

Add to my wishlist

Did you enjoy reading this post? Share it with your friends