Inspiration for your citytrip to NY. We have so much to share.
Guide

New York City marathon

by Daphne

Op het moment van schrijven zijn zo’n 50.000 mensen wereldwijd bezig met de voorbereiding op de New York City Marathon Madness. Zes jaar geleden deed ik mee als marathon maagd. En het was echt een van de gaafste dingen die ik ooit heb gedaan.

Daphne crosses finishline New York City marathon

Het kan echt hoor, genieten EN 42 kilometer hardlopen! Het is wel een uitdaging om je de dagen ervoor niet te laten meeslepen in de hustle and bustle van de stad. Want New York is druk. On the go. Non stop. No time to sleep. En dat is nou precies wat je wel moet doen. Want het is een lange dag, die New York marathon zondag. Maar ja, je hebt niet ruim 7 uur in het vliegtuig gezeten om op je hotelkamer naar de tv te gaan zitten kijken en roomservice te bestellen. Je wilt natuurlijk wel wat zien, doen en beleven. Hier zijn wat tips voor vóór-de-marathon activiteiten.

View on Empire State from Top of Rock

Ga naar Rockefeller Center – Top of the Rock – voor een waanzinnig uitzicht over de stad. En de Empire State. Op een heldere dag kun je de Verrazano Bridge zien, waar je zondag als eerste overheen gaat!

Bike through Dumbo view on Manhattan Bridge

Ga lekker fietsen met de mannen van Bike the Big Apple. Je ben bij hun in goede handen en hoort en ziet heel veel. Of neem alvast een kijkje in Central Park, waar je zondag je laatste meters loopt. Huur hier een fiets.

Staten_Island_Ferry_Freedom_Tower_Fotor

Staten Island Ferry – een must do! Vaar tussen Manhttan en Staten Island. Bij aankomst op Staten Island moet je eerst de boot verlaten maar voor je weer terug aan boord kunt. Voel de kriebels in je buik als je de Verrazano brug ziet en geniet van het zicht op Lady Liberty en de skyline van Manhattan.

Big_Bus New York City

Hop-on Hop-off een Big Bus. Een prima manier om veel van de stad te zien zonder zere voeten te krijgen!

Bus from Port Authority NYC to Jersey Gardens

Ga shoppen in Jersey Gardens. Ik heb dit de zaterdag voor de marathon gedaan – kortste bezoek aan JG ooit! Rond 09:15 uur vanaf Port Authority Bus Terminal en rond 13:30 uur weer met de bus retour. Dan heb je ruim 3 uur om te shoppen en voor de rest zit je lekker te relaxen in de bus. Want je wil op zaterdag niet al te veel wandelen!

Citibike through NYC view on Statue of Liberty

En de dag na de marathon? Ga lekker fietsen! Pak een Citibike of huur lekker een fiets als je niet gebonden wilt zijn aan de 30-minuten limit – hoewel veel op- en afstappen wel goed is voor de benen! Volg de fietspaden langs de Hudson of de East River, ga nog even door Central Park, pak de East River Ferry en fiets bij elke stop een rondje door de buurt. Maar pas op met de metro. Althans, mijn persoonlijke mening is dat die trappen naar beneden echt niet leuk zijn als je gisteren een marathon hebt gelopen! Fiets en/of struin door Soho. Ga lekker lunchen bij Fanelli’s. Misschien hebben ze wel weer zo’n heerlijke kop kippensoep! Oh ja, doe ook vooral lekker een mani-pedi en verwen je benen en voeten!

HAVE A GOOD ONE!

Add to my wishlist

Did you enjoy reading this post? Share it with your friends