Inspiration for your citytrip to NY. We have so much to share.
See

Muzikanten in de metro in New York

by Daphne

In New York City ben je omringd door streetart and straatartiesten. Zowel boven als onder de grond. Iedereen die wel eens met de metro door New York heeft gereisd is ze vast tegengekomen. Muzikanten in de metro.

Wij kwamen Prince Osula tegen vlakbij Washington Square op het W4 subway station. Deze man maakte er samen met zijn drumstel een gezellig feestje van.

Prince Osula on drums in the NY subway

Het zou ook zo maar kunnen gebeuren dat je in de metro zit en je buurman of buurvrouw ineens gaat zingen. Of begint te bewegen alsof hij of zij door iets is gestoken – heel waarschijnlijk is dat laatste een breakdance act of zo. Meestal voor een lastig en weinig geïnteresseerd publiek die een boze “shut the f.ck up” blik werpen of die weigeren op te kijken van hun telefoon, krant of boek boek. Not us! Wij vinden het elke keer weer leuk om mee te maken.

Azusa SheSheDance swingde de pan uit in het 34th St & 6th Ave subway station vlakbij Macy’s. Jemig, wat een stem!

Het is allemaal onderdeel van het MUNY programma – Music Under New York. Een initiatief van de MTA – de organisatie die al het openbaar vervoer in NY regelt. Met ongeveer 7500 optredens per jaar op meer dan 30 locaties door zo’n 350 muzikanten, bands en andere artiesten is de kans groot dat je er iets van mee krijgt tijdens je New York City trip. En hoe cool; je kunt dus gewoon naar de grootste concert hal in New York voor de prijs van een metrokaartje!

Wil je meer weten over de locaties en de mensen die optreden, klik dan hier.

Add to my wishlist

Did you enjoy reading this post? Share it with your friends