Inspiration for your citytrip to NY. We have so much to share.
Guide

Mile High Run Club

by Daphne

Een lekkere workout in een coole fitnessstudio in New York City staat altijd op ons reisprogramma. En dus deden we de Dash 28 les bij de Mile High Run Club. Een groepsles rennen op de loopband, zou dat wat zijn? Een soort van SoulCycle les maar dan anders? Er was maar 1 manier om daar achter te komen en dat is een les reserveren en gaan. Daphne moest mee – want the more the merrier – en kreeg van mij niet de kans te protesteren toen ze hoorde dat een les van 45 minuten 32 dollar kost. Dit was namelijk een soort van werk tenslotte. En zo geschiedde.

Mile High Run Club trainer

De Mile High Run Club (niet te verwarren met de MileHighClub) is een coole frisse fitnessclub vlakbij Astor Place. We werden vriendelijk ontvangen en kort rondgeleid. Hier geen ijzervreters of aerobiclesjes, rennen is hun corebusiness. De kleedkamer was erg fijn. Schoon, handdoeken zoveel je wilt, kluisjes en een lekker achtergrondmuziekje. Pepermuntjes, watjes, kammen en fijne verzorgingsproducten voor onder de douche. Kijk, daar houden we van.

Dressing room at Mile High Running Club

 

Hoe fijn de kleedkamer ook was er moest eerst gewerkt worden. We kwamen voor een Dash 28 les onder leiding van Michael Stember. Deze les bestaat uit 28 minuten rennen, 10 minuten krachttraining en power training met Kettle Bells.

Dash 28 Mile High Running Club

Zodra we begonnen sprong een timer aan die vanaf 45 minuten aftelde tot 0. Best lekker om te weten hoe ver je er in zit. Ik was aangenaam verrast hoeveel je kunt variëren met het rennen op een treadmill. We begonnen rustig maar al gauw was het intervallen en heuvel op en af onder de bezielende leiding van de docent. De les zat super strak in elkaar en leek tot op de seconde geregisseerd. Lekkere muziek, goede verlichting en na het rennen ook oefeningen als planken, opdrukken e.d.

Mile High Run Club advert

Een aanrader! De lessen gaan de hele dag door, de early birds kunnen zelfs al om 06.00 AM terecht. Kijk op MileHighRunClub voor het rooster en adres.

Add to my wishlist

Did you enjoy reading this post? Share it with your friends