Inspiration for your citytrip to NY. We have so much to share.
Brooklyn

Leuke wijk in Brooklyn – Red Hook!

by Daphne

Als je van een industriële, arty, “raw and edgy” omgeving houdt ben je in Red Hook helemaal op je plek. Deze leuke wijk in Brooklyn verandert snel, heel snel! In 2,5 jaar tijd is het enorm opgeleukt met winkeltjes, restaurants en koffietentjes.

Steves_Key_Lime_Pie in Red Hook leuke wijk in Brooklyn

How about een heerlijk stukje van Steve’s Authentic Key Lime Pie? Gemaakt met versgeperst limoensap en ook te verkrijgen als lollie…..tja…..waarom ook niet?

Ik werd op het Red Hook spoor gezet door iemand die ik had ontmoet in een bar in Brooklyn. Ik zat daar uit te puffen van een mega fietstocht (Manhattan Bridge – Central Park – East River – Brooklyn Bridge) toen we in gesprek raakten. En oh, wat ben ik die persoon dankbaar voor de tip die ze me gaf! Weet je wat jij moet doen? Je moet eens een kijkje gaan nemen in de Fairway supermarkt. Eh…ok dan.

Fairway Supermarkt Red Hook leuke wijk in Brooklyn

Red Hook Fairway is een populaire plek om wat te gaan eten met een geweldig uitzicht op het vrijheidsbeeld en de skyline van Manhattan. In de deli vind je heerlijk versgemaakt eten zoals lobster rolls, sandwiches, salades, sushi etc. of stop een lekker stukje kaas, yogurt of vers fruit in je mandje. Wat je vervolgens aan 1 van de picknicktafels op kunt eten. Met dus dat fantastische uitzicht op de rest van New York City.

Deli Fairway Supermarkt Red Hook Brooklyn

Je kunt de Fairway op verschillende manieren bereiken. Neem de taxi, de NYC ferry, de Ikea ferry of, het allerleukste, pak de fiets. Volg gewoon het fietspad vanaf Dumbo door het Brooklyn Bridge Park. Wat steeds mooier wordt en waar van alles wordt georganiseerd. Geniet van de “mllion dollar views” rechts van je; de skyline van Manhattan (pas op voor tegenliggers en obstakels). Ruik je de ziltige geur van het water? Ga op een zonnige dag en zorg dat je trek hebt. Struin door de supermarkt of loop direct door naar de deli achterin, scoor een supersandwich, sushi, een salade of alleen een bak koffie. Zoek vervolgens een lekker plekje op het terras en knipoog even naar Lady L voor me!

Warehouses in Red Hook Brooklyn

Ook fietsen door New York?

Wil je ook door New York City fietsen? Door andere leuke wijken? Meer zien dan alleen de gebruikelijke highlights en je echt een onderdeel van de stad voelen? Dan kunnen wij een fietstocht met de mensen van Bike the Big Apple echt aanraden. Ze hebben hele leuke tours en fantastische gidsen. Klik hier voor meer informatie. Je kunt natuurlijk ook zelf gaan freewheelen. Misschien is deze route iets voor je (en ga gerust links en rechts daar waar je zin hebt – dit is de route die wij hebben gedaan maar Brooklyn verandert continue): Brooklyn by bike / 15 miles.

Red Hook een leuke wijk in Brooklyn

Add to my wishlist

Did you enjoy reading this post? Share it with your friends