Inspiration for your citytrip to NY. We have so much to share.
Taste

Lekker eten bij de Meatball Shop

by Daphne

De Meatball Shop heeft precies wat de naam doet vermoeden. Gehaktballen. In alle soorten en maten. Puur natuur of verpakt in een lekker sausje. Uitgeserveerd door hippe obers en serveersters in een bijpassende ambiance die doet denken aan een voormalige slagerij. Ik hou van deze stijl.

Meatball_shop_bar_picture_inside

En als je dan een plekje hebt bemachtigd wordt het lastig. Want dan moet je namelijk een keuze maken uit het enorme aanbod. Wil je je ballen van rundvlees, varkensvlees, kip of liever vegetarisch? En wil je de ballen op of naast je bijgerechten? Of wil je ze misschien op een broodje? Eet je er spaghetti of macaroni bij? Of….nou ja, verzin het maar. Ze hebben van alles. En als je niks lekkers op het menu kunt vinden dan zie je misschien iets op het bord naast de bar waar de daily specials op staan geschreven. Ik denk dat ik de volgende keer voor de “Kitchen Sink” ga . Dat zijn drie ballen met lekker veel groenten.

Meatball Shop menu

Je geeft je keuze aan op een uitwisbare menukaart.

Meatball Shop bar

Er zijn 6 Meatball Shops in New York City en het is er vaak een drukte van jewelste. Wij belandden aan de bar wat heel handig was omdat de mensen die er achter stonden ons mooi wegwijs konden maken in alle opties op de menukaart. En ervoor zorgden dat onze glazen gevuld bleven.

Meatball Shop Lower East Side

Wij waren in de Meatball Shop in de Lower East Side op Stanton Street. Die is tot heel laat open wat ontzettend handig is voor Newyorkcitytrippers met een jetlag. De andere Meatball Shops vind je in de West Village, Chelsea, Upper East Side, Upper West Side en Williamsburg. Neem een kijkje op hun website voor meer informatie.

Nog meer leuks in de Lower East Side

De Lower East Side is 1 van mijn meest favoriete wijken. Er hangt zo’n heerlijke sfeer en het wemelt van de leuke tentjes. Een lekkere kop koffie haal je bijvoorbeeld bij de Ludlow Coffee Supply. Als je van streetart houdt dan vind je deze route misschien wel leuk: streetart run. Slapen heb ik inmiddels 2 keer in de Holiday Inn gedaan en 1 x boven de Stanton Street Yoga studio.  Voor de lekkerste pastrami sandwich – en om een foto te nemen van de beroemde “When Harry met Sally” scene – ga je naar Katz’s deli. Coole brillen scoor je tegenover het leuke Tenement Museum bij Moscot.

Add to my wishlist

Did you enjoy reading this post? Share it with your friends