Inspiration for your citytrip to NY. We have so much to share.
See

Het Whitney Museum

by Daphne

The_Whitney_museum

© Whitney Museum

New York City barst uit zijn voegen van de fraaie musea. Denk alleen al aan grote namen als het MoMa, Guggenheim en het Brooklyn museum. As always, so many things, so little time … en juist daarom is een het Whitney museum een bezoek meer dan waard. Het museum is indrukwekkend maar je bent hier geen halve dag kwijt om alles te zien. Dat wil zeggen, als je geen hardcore kunstminner bent. Na anderhalf uur stonden wij weer op straat. Midden in het Meatpacking District waar nog zo veel meer te beleven valt. Maar absoluut een ervaring rijker. Het Whitney Museum heeft ons hart gestolen.

Statue on rooftop Whitney Museum

Nee, ze is niet echt.

Figure on terrace Whitney Museum

Vanaf de terrassen heb je een geweldig uitzicht over de stad.

Floating garden at the Whitney Museum

En hoe cool is deze museumvijver?

Standing Julian sculpture Urs Fischer

Ik was gefascineerd door het sculptuur Standing Julian door Urs Fischer. Deze wassen reus heeft tot 12 februari 2017 dagelijks gebrand.

Sculpture by Urs Fischer

Je bezoek aan het Whitney is prima te combineren met het verkennen van het Meatpacking District. Vanaf het museum loop je zo naar de Highline (ook echt de moeite waard). En nu je hier toch bent loop dan ook even langs Chelsea Market.

Tickets to the Whitney Museum

Whitney Museum of American Art I 99 Gansevoort Street, New York. Koop je kaartjes online zodat je niet in een rij hoeft te staan. Tip: elke vrijdag tussen 19:00 en 21:30 uur is de toegang “pay as you wish”. Voor meer informatie of openingstijden klik je hier.

Lookout from the Whitney Museum

Add to my wishlist

Did you enjoy reading this post? Share it with your friends