Inspiration for your citytrip to NY. We have so much to share.
Need to Know

Wat doet het weer in New York

by Daphne

Warm in de zomer, koud in de winter, regen in de herfst en in het voorjaar moet je het maar afwachten. Het weer in New York City kan alle kanten op. Het ene jaar loop je op Uggs eieren te zoeken, het andere jaar op slippers. De zomers in New York zijn over het algemeen warm tot heet met af en toe pittige onweersbuien. De winters zijn erg koud en vaak krijgt New York te maken met extreme sneeuwval, de zogenaamde blizzards die het dagelijkse leven volkomen plat leggen.

NYC Skyline_regenboog

© Danielle Grillis

De wispelturigheid van het weer en de extremen die in alle jaargetijden voor kunnen komen zijn typerend voor het klimaat van NYC. Elke zomer zijn er wel een paar hittegolven en kan de temperatuur oplopen tot zo’n veertig graden. En -26 (!) in de winter is ook niet ongewoon. Eens in de 20 tot 30 jaren bereiken orkanen de staat New York. Dat dat tot grote problemen kan leiden hebben we gezien aan de meest recente orkaan Sandy.

De laatste keer dat ik een local naar het weer vroeg kreeg ik als antwoord “well a butterfly can flap it’s wings and everything will be different”. En zo is het maar net.

Add to my wishlist

Did you enjoy reading this post? Share it with your friends